Varmennettu vaaka antaa rehellisen tuloksen

Kaupalliseen käytettävät vaakalaitteet on lain mukaan varmennettava 3 vuoden väleinTarkan mittaustuloksen saamiseksi vaaka- ja punnituslaitteisto on säädettävä tietyin väliajoin. Lisäksi elinkeinotoiminnassa tuotteen tai palvelun hinnan määrittämisessä käytettävät punnitus- ja mittauslaitteet on varmennettava säädösten edellyttämällä tavalla. Näin asiakkaasi saa luotettavan ja tarkan punnituksen. Me Fodiolla tarjoamme täyden palvelun asennus- ja varmennuspalvelut punnituslaitteistollesi.

Varmennuskalusto

Fodion valikoimasta löytyy vaakoja isolle kalustolle, kuten pyöräkuormaajille ja kuorma-autoille. Suurten vaakojen varmennukseen tarvitaan luonnollisesti myös isompaa kalustoa. Meillä Fodiolla on käytössämme kaksi kuorma-autoa, joiden avulla saamme niin asennukset kuin varmennuksetkin tehtyä. Molemmissa autoissa on varmennushyväksytyt punnukset sekä muut varmennuksessa tarvittavat välineet. Punnukset ovat käytössä myös vaakojen asennuksen yhteydessä. Käyttämällä omia punnuksia säästämme aikaa sekä ennen kaikkea kustannuksia. Näin sekä ensi- että määräaikaisvarmennukset hoituvat nopeasti ja varmasti.

Milloin mittauslaitteet tulee varmentaa?

Mittauslaitteisiin tulee tehdä säädösten velvoittamat varmennukset säännöllisin väliajoin, mutta on myös tilanteita, jolloin ylimääräinen varmennus on tarpeen. Aina jos epäilet vaakasi toiminnan luotettavuutta, kannattaa sen toiminta varmentaa. Alla on esimerkkejä milloin suosittelemme tarkistuttamaan vaa’an toiminnan.

  • laite on selkeästi vaurioitunut
  • laite on pahoin likaantunut
  • laitteen merkinnät ovat vaurioituneet
  • laitteen luotettavuutta on syytä epäillä
  • säädösten mukainen varmennusväli on täynnä